Front-end op maat

We zijn begonnen met een interactie ontwerp waarin we alle wensen en ideeën hebben uitgewerkt tot technisch haalbare oplossingen. Voor de huisstijl en het visueel ontwerp van de website hebben we samengewerkt met Wordlenig. Zij hebben een unieke en vriendelijke identiteit neergezet, waardoor Psycholoog.nl gezien kan worden als autoriteit op het gebied van psychologie.

Het eindresultaat is een website op maat, vol functionaliteiten die het voor de bezoeker gemakkelijker maken om hun probleem te herkennen en eventueel de juiste psycholoog te vinden.

Klachten database

De meeste bezoekers gaan naar Psycholoog.nl omdat ze op zoek zijn naar informatie over een specifiek probleem of klacht. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld een depressie, game-verslaving of angst. Om bezoekers hun klacht snel te kunnen laten vinden, kan er in de klachtendatabase gezocht worden op categorie of trefwoord. De informatie over een klacht kan door de beheerder worden onderverdeeld in hoofdstukken, waarin je via een mee-scrollend menu aan de linkerzijde gemakkelijk kunt tussen navigeren.

Zelftests

Om snel meer te weten te komen over je huidige situatie kun je op de website een zelftest uitvoeren. Beheerders van Psycholoog.nl kunnen gemakkelijk zelftests samenstellen, die op basis van de uitkomst een advies geven.

Elke zelftest bestaat uit een aantal multiple-choice vragen. Aan ieder antwoord kan door de beheerder een waarde gekoppeld worden. Aan het einde van de test worden de waardes opgeteld en wordt er een advies weergegeven. Deze uitkomsten zijn niet bepalend, omdat dit altijd door een psycholoog moet worden vastgesteld. Als het verstandig blijkt om een psycholoog te raadplegen, dan wordt er een aantal psychologen in de buurt met de juiste expertise weergegeven.

Psychologen zoeken

Één van de belangrijkste functionaliteiten van de website is het zoeken van een geschikte psycholoog. Om de juiste psycholoog weer te geven kan er gefilterd worden op locatie (postcode of stad), expertise, geslacht en gesproken taal. Je kunt ook direct je locatie delen om psychologen bij jou in de buurt te tonen. De resultaten kun je vervolgens zowel op de kaart als in lijst-vorm bekijken.

Om de filterfunctie supersnel aan te laten voelen, hebben we gebruik gemaakt van sterk geoptimaliseerde database berekeningen, caching en de browser’s history API.

Informatie over psycholoog

Om te bepalen of een psycholoog bij jou past, hebben we detailpagina’s gemaakt met de meest relevante informatie. Hier vind je uitgebreide achtergrondinformatie van een psycholoog, met zijn belangrijkste expertises, foto’s van de praktijkruimte, ervaringen van anderen, openingstijden en contactgegevens. Ook kun je rechtstreeks contact opnemen met de betreffende psycholoog via een laagdrempelig contactformulier.

Door eerdere goede ervaringen met Trendwerk hoefden we niet lang na te denken wie ons platform zou gaan maken. Van begin tot eind denken ze met je mee, geven ze suggesties, en maken ze van je ideeen een supergoede vertaalslag naar een gebruiksvriendelijke en mooie website. Het resultaat mag er zijn, we zijn er trots op! Inge Hempel, Psycholoog.nl