Maatwerk front-end

Al tijdens de ontwerpfase waren we bij het project betrokken om mee te denken met de ontwerper over de technische mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid van de website. Het uiteindelijke ontwerp hebben we vertaald naar een front-end op maat met diverse templates. Om de gebruikservaring compleet te maken hebben we het thema voorzien van pakkende video headers en CSS animaties. Daarnaast hebben we er natuurlijk voor gezorgd dat de website zo snel, stabiel en veilig mogelijk is.

Auto overzicht met filter

Op de nieuwe website van VDM Cars is altijd een actueel aanbod te vinden van de auto’s die ze op dat moment in de verkoop hebben. Deze auto’s zijn terug te vinden op een aantrekkelijke overzichtspagina. Om het zoeken gemakkelijker te maken kunnen auto’s gefilterd worden op basis van merk, door middel van een AJAX filterfunctie.

Aantrekkelijke detailpagina’s

Iedere aangeboden auto heeft een detailpagina met meer informatie over de betreffende auto. Gebruikers kunnen gemakkelijk door de foto’s bladeren en de specificaties terugvinden onder overzichtelijke tabbladen. Bovendien is iedere detailpagina voorzien van contactmogelijkheden en contactpersonen die meer kunnen vertellen over het aanbod.

Koppelingen met auto databases

VDM Cars maakt gebruik van verschillende systemen om hun auto aanbod te beheren. Dit verschilt per land. Het Duitse systeem kan bijvoorbeeld berichten publiceren op populaire Duitse auto-websites. Wij hebben API koppelingen gerealiseerd met deze systemen, zodat het actuele aanbod altijd op de juiste taalvariant van de website getoond wordt. Het aanbod wordt tweemaal per dag automatisch geïmporteerd.

De grote uitdaging hierbij was dat de data per systeem verschilde en op een andere manier gebruikt werd. We hebben al deze data genormaliseerd. Ondanks de grote technische verschillen, is het onderscheid tussen deze systemen voor de eindgebruiker niet meer merkbaar.

Social media integratie

Met ruim 65.000 volgers op Facebook, Instagram, Snapchat en YouTube is social media een belangrijk kanaal voor VDM Cars. Daarom geven we de updates van hun belangrijkste kanalen automatisch weer op de homepagina van de website, middels de Facebook, Instagram en YouTube API.

Fijne club 'vakgekken', professioneel, betrouwbaar en niet geheel onbelangrijk, erg goed bereikbaar. Ze denken mee, komen met passende oplossingen en weten waar ze het over hebben. Wij werken graag met ze samen! Jasper Niessink, Art-director Addictive